Op zondagavond wisten 2 vandalen binnen de hekken van De Waarbeek te komen. Hierbij hebben zij flinke schades aangericht aan verschillende attracties en onderdelen. Volgens het attractiepark uit Hengelo ligt de schade op minimaal €50.000,-.

Wat de motieven van deze 2 daders is geweest, dat is niet helemaal duidelijk. Eigenaar Kevin Moespot vertelt in gesprek met BD dat beide personen goed in beeld staan op beveiligingscamera’s. Aangezien veel deuren zijn ingetrapt hadden zij het mogelijk voorzien op geld.

Al rijdend in een golfkar werden verschillende onderdelen van attracties beschadigd. In de winterperiode zijn veel attracties deels afgebroken voor onderhoud. De daders zijn bijna over tegenaan gereden waarbij vooral veel schade aan het polyester is ontstaan. Het ritje in de golfkar eindigde uiteindelijk in een sloot.

De Waarbeek heeft in overleg met de politie besloten om de beelden nog niet naar buiten te brengen. Het park geeft de daders nu dan ook de kans om zich te melden. Doen zij dit niet, dan is Moespot duidelijk; ‘Dan gaan we tot het uiterste’. Er wordt nog onderzocht of het park verzekerd is tegen dit soort vandalisme.

Oude zweefmolen

Het zit De Waarbeek vooralsnog niet mee. Door een storm is onlangs de historische zweefmolen beschadigd. Een omgewaaide boom kwam op zo een manier in aanraking met de attractie dat deze niet meer hersteld kon worden. En dat is even slikken, want de attractie stond al minimaal 84 jaar in het park.

Carnaval

Er valt gelukkig ook wat positiefs te melden over De Waarbeek. Het park heeft namelijk een carnavalsnummer opgenomen inclusief clip. Beluister en kijk naar Pret met mijn kroket!

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.