Op zondag 14 januari 2024 organiseerde het beroemde attractiepark Tivoli Gardens het grootste vuurwerk uit de geschiedenis van het park. Dit gebeurde ter gelegenheid van de kroning van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary. Na 52 jaar trad koningin Margrethe II af. Zij was degene die in het verleden verschillende kostuums en toneelbeelden ontwierp voor balletten in het Deense park.

Ter ere van de koninklijke familie schoten ruim 5000 stukken vuurwerk tot maximaal 180 meter de lucht in boven Kopenhagen. Dit vuurwerk staat niet alleen voor de verwelkoming van het nieuwe paar, maar is ook een teken van dankbaarheid richting Koningin Margrethe.

CEO van Tivoli Gardens Susanne Mørch Koch:

”De koningin heeft op vakkundige wijze de geschiedenis van Denemarken in beeld gebracht, waarbij traditie en innovatie met elkaar zijn vermengd en in evenwicht zijn gebracht. Er is een bijzondere artistieke gevoeligheid voor nodig om het verhaal van de geschiedenis te kleuren met zowel zwaartekracht als humor, en een verlangen om te verrassen en te verbazen, en ja, om altijd als nooit tevoren te zijn. De neiging om te regeren met alle magie en verbeeldingskracht die ons koninkrijk speciaal maken, wordt erkend in de aanstaande koning Frederik en koningin Mary. Felicitaties aan koning Frederik en koningin Mary.”

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.