Attractieparken zijn er in allerlei soorten en maten. De dichtheid in ons kleine kikkerlandje is bijzonder hoog waardoor er genoeg keuze is voor families om ergens een dagje te vertoeven. En het mooie is, dit kan iedereen zo gek maken als zij zelf willen. De Efteling is bijvoorbeeld het grootste park waardoor de prijs voor een entreeticket vanzelfsprekend aan de hoge kant zit. Er zijn ook genoeg kleinschalige parken die de prijzen laag weten te houden. De keuze aan attracties is daar misschien wat beperkt, maar het plezier kan soms even groot zijn. Drouwenerzand Attractiepark in Drenthe is daar een goed voorbeeld van. Maar ook zij ontkomen er niet aan om een prijsstijging in te voeren.

Drouwenerzand noemt zichzelf ‘het voordeligste pretpark van Europa’. Dit komt voornamelijk omdat het eten en drinken bij de prijs zit inbegrepen. Tijdens Halloweendagen zijn zelfs de spookhuizen gratis te bezoeken. Daarnaast zijn er genoeg attracties voor jong en oud waardoor gezinnen met kinderen zich prima een hele dag kunnen vermaken.

Maar zoals al even aangehaald heeft er een prijswijziging plaatsgevonden. De prijzen zijn licht gestegen vergeleken met vorig jaar. We zetten het even op een rij voor je:

Online tickets, 3 jaar en ouder:

€17,50 – was €16,50

Tickets aan de kassa, 3 jaar en ouder:

€18,50 – was €17,50

Bliksemtarief, parkbezoek vanaf 15:00 uur:

€10,50 – was €9,90

Groepen vanaf 20 personen:

€14,50 – was €14,-

Kinderfeestjes:

Startprijs €10,50 – was €9,90

Rolstoelgebruikers:

€12,50 – was €12,-

Tickets voor Halloweendagen (€23,50) en parkeren (€5,-) blijven vooralsnog gelijk aan vorig jaar.

Nieuwe attractie

Drouwenerzand is op dit moment bezig om de nieuwe Drifter attractie gereed te maken voor gebruik. Het was de bedoeling dat deze unieke attractie vorig jaar al opende. Deze familieattractie bestaat uit karretjes waar bezoekers zij aan zij kunnen plaatsnemen. Door middel van een hendel kan er bepaald worden hoe hard het karretje de bocht neemt.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.