Een combinatie van horror en een gigantische adventure game. Warrior Events bedenkt al een aantal jaar succesvolle en gigantische adventure gaming producties met een horror experience. Nu zal een gigantische lege, middelbare school fungeren als decor voor de horror adventure game “The Breakout”. Natuurlijk uitsluitend voor volwassenen. De unieke locatie, de 50 professionele acteurs en de grimeurs van de Walking Dead laten je doen wanen alsof je in een echte horrorfilm bent beland.

Warrior Events organiseert en ontwikkelt een compleet nieuwe theatervorm, waarbij de bezoeker de hoofdrol speelt in zijn/haar levensechte horror film. In samenwerking met de grimeurs van de Walking Dead krijg je een levensecht gevoel. De immersieve productie is een waar spektakel met stunts, special effects en nog veel meer. The Breakout zal de gehele maand november plaatsvinden in het weekend.

Verhaallijn

Bij The Breakout is er in de wereld een dodelijk virus uitgebroken. Vele mensen zijn geïnfecteerd en zijn veranderd in dodelijke zombies. Het is de taak aan jou om het vaccin te bemachtigen van de overheid. Het vaccin is ontwikkeld, maar de overheid wil dit voor zichzelf houden. Je hebt het gevoel alsof je in een film bent beland. Het 3 uur durende spel, de 50 acteurs, de 200 bezoekers, het decor en de grime geven je een levensecht gevoel.

De gigantische school vormt het decor voor het spel. Het wordt omgebouwd tot een apocalyptische ‘community’ met een medisch centrum, militaire basis, gevangenissen, school, slaapzalen en een moestuin met supermarkt. De bezoeker mag alles ontdekken.

Tijdens het spel moet je vechten tegen zombies, op zoek naar bruikbare wapens, in onderhandeling met de acteurs en nog veel meer. Het is een absoluut avontuur waarbij je alle kanten op mag. Een film die tot leven komt!

Adventure game

Wat is nou eigenlijk een adventure game en hoe ben je hier op gekomen? Bedenker en organisator Alita Smit vertelt ons hoe:

“Ik ben altijd fan van horror evenementen geweest. Alleen vond ik het altijd zo jammer dat je zelf nooit een keuze had en altijd maar één route liep. Ik wilde het gevoel hebben alsof ik daadwerkelijk in een horror film was beland en zo ontstonden de adventure games. Een evenement waar je alle kanten op kan, wat verrassend is, waarin je het gevoel hebt daadwerkelijk in gevaar te zijn, waar je kan terugvechten en wapens kan verzamelen. Een ervaring wat levensecht lijkt.”

Hoe werkt het?

Via www.warriorevents.nl kunnen bezoekers kaartjes kopen.

The Breakout):
Locatie: Verlaten school. Randweg 1, Meppel

Speeldata: gehele maand november 2022

Praat mee en mis niets meer over horror en Halloween via Discord.