Afgelopen maart presenteerde DarkPark hun nieuwste experience ‘Wasteland Rebellion’. Deelnemers waren uitgerust met een lasergun en hadden de keuze uit twee verschillende missies. De organisatie komt nu met treurig nieuws. De kwaliteit van deze experience voldoet niet aan de eisen waardoor de stekker eruit wordt getrokken.

Gijs Geers van DarkPark plaatste het volgende bericht:

Tot onze grote spijt hebben we het besluit moeten nemen om ‘Wasteland Rebellion’ per direct stop te zetten. Reden is dat de kwaliteit van de experience niet voldoet aan de hoge eisen die wij aan ons zelf stellen en daarmee niet aan de verwachtingen van onze fans voldoet.

De productie-periode van ‘Wasteland Rebellion’ is geteisterd geweest door tegenslagen, waaronder meerdere inbraken op de locatie en een nijpend tekort aan personeel door de nasleep van Corona. Mede hierdoor hebben wij het niet voor elkaar gekregen onze fans het eindproduct, dat wij voor ogen hadden, te presenteren. Het is moeilijk om te zeggen of we dit hadden kunnen zien aankomen; we zijn een team van doorzetters en aanpakkers dat steeds probeert te vernieuwen en altijd de uiterste inspanning levert om elke DarkPark experience op het hoge niveau, waar we inmiddels bekend om staan, te krijgen.

Alle goede bedoelingen ten spijt is dat deze keer niet gelukt en daarom komt er aan dit avontuur voortijdig een einde. Iedereen die nog een reservering heeft staan zal het aankoopbedrag teruggestort krijgen.

Natuurlijk is dit ook voor iedereen die hier maanden aan heeft gewerkt een enorme teleurstelling. Echter wij zien dit als een leermoment dat we niet negeren maar ook zeker niet in de weg laten staan van de ontwikkeling van de talloze Escape Games, Home Adventures en Immersive Experiences die er voor de toekomst gepland staan!

Darkverse

DarkPark is zijn eigen ‘darkverse’ aan het creëren waarbij alle verhalen samenkomen. Dit was al te zien bij eerdere spellen waar referenties naar andere spellen verstopt zaten. Zij staan erom bekend om een nieuwe draai aan escape rooms te geven. Daarnaast kunnen liefhebbers ook de Home Adventures games spelen. Meer informatie over Darkpark is te vinden op de website.

Praat mee en mis niets meer over horror en Halloween via Discord.