Van 21 oktober tot en met 5 november 2023 sleept Halloween Walibi bezoekers weer mee in een wereld van macabere fantasie. Dit jaar stelt het Belgische attractiepark park twee verschillende halloweenervaringen. De ene is geschikt voor families en de andere voor de echte horrorliefhebbers.

Walibi kondigt een grote vernieuwing aan voor zijn niet te missen horrorevenement. Dit jaar organiseert het park 2 verschillende halloweenervaringen. Gezinnen kunnen van 22 tot en met 26 oktober en op 5 november genieten van een familievriendelijke Halloween met decoraties en animaties op maat voor kinderen.

Nocturnes

Goed nieuws voor iedereen die wel van een avondje horror houden. Walibi verruimt de halloweenkalender met extra nocturnes! Dit najaar zullen bezoekers de obscuurste hoeken van het park verkennen en oog in oog staan met freaks. Dit gebeurt niet meer tijdens 7 maar 10 nocturnes. Zodra de avond valt banen bezoekers zich een weg door 4 spookhuizen en 5 scare zones. Daarnaast aanschouwen zij de macabere opvoering van circusartiesten tijdens een meeslepende show.

Pandemonium

De sterattractie van dit najaar is ongetwijfeld het nieuwe spookhuis Pandemonium. Deze sinistere circustent is het speelveld van een krankzinnige spreekstalmeester. Hij leidt eenieder die zich aan zijn avontuur waagt naar een verraderlijk pad langs de slinkse spelletjes van gemene circusartiesten. Bezoekers kunnen de bestaande spookhuizen (Nagulai, The Curse of Amun en Mine Blast) ook weer ontdekken. Er werden bovendien enkele aanpassingen aan de scenografie van deze drie spookhuizen doorgevoerd.

Zones en shows

Ook de festivalzone Rebellion Land en de zone Psycho Circus keren terug. Deze laatste wordt echter flink uitgebreid en omgedoopt tot Psycho Circus XXL. ​Daarnaast worden er 3 nieuwe scarezones (Mandu, Doomed Ruins et Gaz Leak) geïnstalleerd bij de ingangen van de oude spookhuizen om de ervaringen nog verder uit te breiden en intenser te maken.

Rockshow The Freaks keert deze tweede keer terug naar het Tiki-Theater met 4 voorstellingen per dag tijdens de nocturnes (vanaf 14:00 uur elke 2 uur). Tot slot kunnen bezoekers in het Freaky Pizza Festival hun smaakpapillen verwennen bij een gruwelijk smulfestijn. Hier speelt de échte show zich af in de keuken. De duivelse chef opent de deuren van zijn culinaire creativiteit en serveert smaakvolle horror.

Halloween voor families

Walibi organiseert ook 6 familiedagen. Van 22 tot en met 26 oktober en op 5 november maken de angstaanjagende nocturnes plaats voor een griezelig gezellige herfstsfeer met decors en animaties geschikt voor kinderen. ​

Kinderen zullen zich naar hartenlust kunnen uitleven in de nieuwe zone Pumpkin Fair. Terwijl de jongste bezoekers zich omtoveren tot ware detectives die de ondeugende geheimen van het pompoenfestival ontrafelen, kunnen de ouders genieten van indrukwekkende sculpturen die deze zone herbergt. Nadien gaat het halloweenplezier verder in het nieuwe kinderspookhuis Phantom Express, waar moedige durfalletjes worden meegesleept in een spannend treinavontuur met speelse spoken.

Het gezinsaanbod wordt verder aangevuld met de zone Pyscho Circus XXL, die tijdens de familiedagen een aangepast kinderprogramma aanbiedt, en Freaky Pizza Festival voor een bangelijke smulpauze. Gezinnen kunnen ook 3 keer per dag (13:30,15:00 en16:30 uur) terecht in het Tiki-Theater voor de show The Freaks en bekomen van al het griezelplezier in de 4D-cinema met een spannende halloweenspecial met Dracula! ​

Data en tickets Halloween Walibi Belgium

De toegangsprijs voor volwassenen varieert tussen €48,- en €53,-. Dit is afhankelijk van de gekozen halloweenervaring en de datum. Voor kinderen liggen de prijzen tussen €43,- en €48,-.

Het park is tijdens Halloween voor families open van 10:00 tot 18:00 uur. De nocturnes (21 oktober, van 27 oktober tot en met 4 november) zijn daarentegen voorbehouden voor échte horrorliefhebbers. Tijdens de nocturnes is Walibi open van 10:00 tot 22:00 uur. Let op: Reserveren is verplicht.

Krijg je niet genoeg van al het scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons naar de 666 leden..