Voor pretparkliefhebbers is het een droom die uitkomt; een hele nacht doorbrengen in een verlaten park. In de nieuwste horrorfilm ‘Karusell’ wordt dit werkelijkheid voor een aantal vrienden. Maar of dit nu echt zo leuk is als het klinkt? Het Zweedse attractiepark Liseberg verandert al snel in een ware nachtmerrie.

De opnames van de horrorfilm zijn gestart en vindt plaats in Liseberg na sluitingstijd. Karusell wordt geproduceerd door David Ovsepian en Filip Hammarström van Scandinavian Content Group. Rollen zijn onder andere weggelegd voor Wilma Lidén, Omar Rudberg (Young Royals), Amanda Lindh, Embla Ingelman-Sundberg, Emil Algpeus en Ludvig Deltin.

Verhaal

Parkwachter Fiona heeft de taak om voor een aantal voormalige vrienden te zorgen die een exclusieve privé sneak preview voor Halloween op Liseberg hebben gewonnen – een hele nacht, helemaal alleen in het lege park. Maar suikerspinnen, leuke ritjes en veel gelach veranderen al snel in iets heel anders wanneer ze beseffen dat ze niet alleen zijn in het park. En de nacht verandert al snel in een ware nachtmerrie.

Liseberg

CEO van SCG Hans Engholm: ”Met Liseberg als locatie krijgen we ook extra waarde omdat het een omgeving is waar de overgrote meerderheid van de mensen een warme band mee heeft. Het is ook een omgeving die zich uitstekend leent voor horrorfilms”.

Robert Arvidsson, commercieel manager Liseberg: ”Dit is een project dat heel goed past bij wat we willen bereiken met ons Halloween-seizoen. Halloween op Liseberg wordt elk jaar populairder en nu breiden we de ervaring uit door van ons park het decor te maken voor een echt spannende en enge film.

Release

Karusell gaat op 20 oktober 2023 in Zweden in bioscooppremière en wordt gedistribueerd door Nordisk Film.

Bekijk de trailer:

Kan je niet genoeg krijgen van Halloween of andere spannende attracties en events? Praat en lees dan zeker mee in onze Scare Discord Server.