Horrorliefhebbers kunnen hun lol weer op. De 18e editie van Scare Me staat op het punt van beginnen. Bezoekers kunnen weer genieten van duistere praktijken, bizarre clowns, freaky piraten en andere enge figuren. Het horror-evenement van Almere opent sinds de voorjaarseditie van april opnieuw de deuren. Op 12 avonden mogen dappere bezoekers de 6 bijzondere spookhuizen trotseren. Ga er maar eens even goed voor zitten, want dit staat je te wachten tijdens een avondje Scare Me.

De avond valt, de zon gaat onder en de duisternis valt over Almere-Haven. Vanaf de buitenkant is het moeilijk te zien, maar zodra je het terrein van Scare Me oploopt, merk je het meteen: er is hier iets niet pluis. Het buitengebied is verbonden met 2 panden. Bezoekers kunnen daar verschillende spookhuizen bezoeken die ieder iets bijzonders hebben.

Ship of Souls

Het nieuwste huis van Scare Me is Ship of Souls. 3 oude spookhuizen hebben het veld moeten ruimen voor dit nieuwste huis. Bezoekers stappen hier een huisje binnen en krijgen de vraag om een schat te stelen. Maar is degene die dit vraagt zelf wel te vertrouwen? Kom oog in oog met piraten te staan. En als je denkt alles gehad te hebben, dan moet het ergste nog komen.

Writer’s Block

Wat doe je als je als schrijver verstrikt raakt in je eigen verhalen? Wat is echt en wat is fictie? Is je eigen realiteit de waarheid? En kom je ooit nog uit je eigen huis? Durf jij het huis van de schrijver te betreden en de weg naar buiten te vinden? Opgejaagd worden door eigen bedachte karakters maakt deze opdracht alleen maar lastiger. Probeer je hoofd vooral koel te houden en probeer niet teveel in rondjes te lopen.

The Mansion

Dit huis is van de heer “Van der Graaf”, maar meneer is al 3 weken vermist. Nu is er een onderzoeksteam gezet op die vermissing, maar na 1 week was er nog maar 1 over van het team. De rest…..onvindbaar. Bezoekers van The Mansion worden vanuit het bureau als back-up privé detectives op pad gestuurd. Ga naar dat huis en probeer uit te vinden waar de heer Van der Graaf en je collega’s zijn. Gelukkig krijg je een lampje mee die je door de verschillende kamers gaat leiden. Hopelijk blijft die branden….

Kill It

Het ging altijd goed met circus “The Wise Penny”, totdat clowns de boel overnamen. Bewapend met een gun stappen bezoekers het gebied van de griezelige clowns binnen. Vind de ontbrekende objecten, probeer de clowns terug te dringen en laat je vooral niet pakken.

Baku

Stap dit Chinese winkeltje binnen en dompel je in Oosterse mythes. Vertrouw op je gevoel, want je ziet letterlijk geen hand voor ogen. Zijn de verhalen over een ‘dromeneter’ waar?

The Ride

Scare Me heeft zelfs een eigen gemaakte darkride. Dit is dus geen loopspookhuis, maar bezoekers nemen plaats in een karretje. Bezoekers worden een soort van welkom geheten door een Ork. Wat hier precies aan de hand is? Geen flauw idee, maar het lijkt verdacht veel op heksenrij.

Even relaxen

Tussen al dit horrorgeweld is er gelukkig ook gewoon de mogelijkheid om tot rust te komen en je moed weer bij elkaar te rapen. Bezoekers kunnen aan de bar bij Scare Me een drankje bestellen en lekker neerploffen op een van de banken. Daarnaast is er ook een retro room te vinden. In deze hoek kan je allemaal oude spelletjes spelen. Voor de echte gamer staat er natuurlijk ook een pusher. Door genoeg muntjes te schuiven kunnen er punten gewonnen worden. En deze kunnen weer ingewisseld worden voor prijzen.

Data en tickets Scare Me

Scare Me, winnaar van ‘Best Concept’, is op de volgende dagen te bezoeken:

  • 22, 23, 29 en 30 september 2023
  • 28 en 29 oktober 2023
  • 3, 4, 10, 11, 17 en 18 november 2023

Vanaf 19:30 uur zullen de poorten openen voor bezoekers. De huizen openen dan een half uur later en sluiten om 23:00 uur.

Tickets voor deze avond zijn er vanaf €31,95 per persoon. De spookhuizen kunnen daarbij onbeperkt bezocht worden. Bestel je tickets hier.

Kan je niet genoeg krijgen van scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Meld je aan, praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons groeien richting de 700 leden.