Op zondagavond 4 februari wisten 2 personen De Waarbeek in te komen die op dat moment gesloten was. De vandalen hadden vervolgens flink huisgehouden en schades aangericht. Volgens het park ging het om minimaal €50.000,-. Het park heeft in samenwerking met de politie een oproep geplaatst in de hoop dat beide daders zich zouden melden. Dit is niet gebeurt, waardoor er nu beelden naar buiten zijn gebracht.

Eigenaar Kevin Moespot vertelde in februari dat beide personen goed in beeld stonden op beveiligingscamera’s. In gesprek met RTV Oost zegt Moespot dat hij hoopte op het vrijwillig aangeven van beide personen zodat er een leermoment gemaakt kon worden. Dat is niet gebeurt. Ook na een laatste poging waarbij de jongens geblurred in beeld werden gebracht, werd niet op gereageerd. Reden genoeg om de beelden nu openbaar te zetten.

De Waarbeek is onlangs 100 jaar geworden. Het park vierde dit met de opening van de nieuwe attractie Mason’s Beestenboel en extra entertainment. Eerder was er al een speciale jubileumpin uitgebracht.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Join hier de server.