George P. Wilbur, bekend van zijn rol als Michael Myers in Halloween 4 (1988) en Halloween: The Curse of Michael Myers (1995), is op 81 jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd gedeeld door Chris Durand. En die kennen we dan weer als Michael Myers uit Halloween H20 (1998).

In een bericht op Facebook schreef Durand: ”George P. Wilbur is gisteravond overleden. George, je was een klasse-act en zeer geliefd. Je zal worden gemist. Moge je rusten in vrede”.

Wilbur was naast zijn rol als Michael Myjers ook bekend van andere iconische films. Zo verscheen hij in meerdere films waaronder Poltergeist, Ghostbusters, Die Hard en Planet of the Apes. De acteur werd in een aflevering van Family Guy uit 2011 vereeuwigd door Peter Griffin. Het karakter drukte hier zijn liefde uit voor George P. Wilbur en noemde Halloween 4 zijn favoriete film.

Meerdere Michael Myjers acteurs

Wilbur was een van de weinige acteurs die Michael Myers in meerdere films mocht spelen. Tyler Mane mocht het karakter ook in twee films spelen. Dit waren de films van Rob Zombie. Het record ligt in handen van James Jude Courtney die ‘The Shape’ in de laatste drie films speelde. Wilbur is overigens niet de enige Michael Myers acteur die gestorven is. In november 2022 overleed Jim Winburn, die een stunt mocht uitvoeren in de originele film. Hier werd Myjers neergeschoten door Dr. Loomis waardoor hij van het balkon naar beneden viel.

Kan je niet genoeg krijgen van horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server.