Zowel juryleden als kijkers van het populaire televisieprogramma Britain’s Tot Talent moesten afgelopen weekend even slikken. Het optreden van The Clown viel niet goed bij jurylid Simon Cowell en een hoop kijkers thuis. De act zorgde er zelfs voor dat sommige kijkers klaagden bij Ofcom vanwege de onaangekondigde verschijning van een clown op tv.

Het tweemaal bekroonde tot ‘Best Scream Park’ hetende FEAR Scream Park, zorgde met name op Twitter voor een vloedgolf aan reacties. The Clown is afkomstig uit het Scream Park en trad op tijdens het programma. Maar dit was van korte duur. Simon Cowell heeft namelijk coulrofobie, oftewel een grote angst voor clowns. Ondanks de prestatie van The Clown kon Cowell zijn fobie niet overwinnen en was daarbij zichtbaar geschokt. De act ging mede daardoor niet door naar de volgende ronde.

Een woordvoerder van FEAR Scream Park heeft gereageerd: ”We zijn teleurgesteld dat Simon het talent en het harde werk dat is gestoken in het creëren van onze clown niet kon waarderen. Maar we begrijpen dat sommige mensen angsten hebben die moeilijk te overwinnen zijn”. De grime werd verzorgd door Kate Monroe, die bekend staat voor haar werk tijdens Traumatica in Europa-Park.

FEAR Scream Park is zeker geen onbekende in het verleggen van de grenzen als het aankomt op angst en horror. En hoewel The Clown misschien te eng is voor tv, zal het personage niet te eng zijn voor het meeslepende evenement dat in oktober op geselecteerde dagen zal plaatsvinden.

Vooralsnog is de act nog niet in zijn geheel uitgebracht.

https://www.instagram.com/p/Crq5HdzOlD8/