De apocalyps nadert en de engste periode van het jaar is weer aangebroken in Movie Park Germany! In oktober zal de volle maan opkomen boven de Horrorwood Studios in Duitslands grootste film- en pretpark. Monsters, ondoden en zombies zullen worden losgelaten op de bezoekers voor het Halloween Horror Festival 2021.

Het kwaad kent ook dit jaar geen erbarmen en heeft nieuwe verrassingen in petto. In het nieuwe horrorparcours “Acid Warrior” kunnen alle Halloween-fans hun overlevingsinstinct op de proef stellen en tegen de tijd racen met onheilspellende zombies. Het lot van de mensheid staat op het spel.

Nieuwe details en een speciale herthematisering van bestaande attracties zorgen ook voor een holistische Halloween-ervaring. Het Halloween Horror Festival vindt dit jaar plaats op geselecteerde dagen van 1 oktober tot en met 7 november.

“In het kader van het 23e Halloween-seizoen zijn we blij dat we onze bezoekers op 23 evenementendagen nieuwe hoogtepunten kunnen presenteren”, zegt bedrijfsleider Thorsten Backhaus. “Daartoe hebben wij ons opnieuw intensief voorbereid en gecoördineerd met de autoriteiten om onze gasten een veilige Halloween-ervaring te bezorgen. Dit keer heeft het Movie Park team een aantal bestaande attracties nog meer geïntegreerd dan voorheen, maar ook nieuwe ideeën gerealiseerd. Daarnaast zijn wij meer blijven investeren in infrastructuur, zoals sfeervolle verlichtingsconcepten. Laat u verrassen door een unieke sfeer op de straat.”

Het nieuwe horrorparcours “Acid Warrior”

De mist wordt dikker, het laatste uur is geslagen – en een race tegen de klok begint. Alleen wie sneller is dan de zombies van de verboden zone “Acid Rain” kan op tijd aan de apocalyps ontsnappen. Maar als de tijd om is, is er geen weg meer terug!

Uit een kleine groep overlevenden worden de bezoekers gekozen om de energievoorziening van de Safe Zone veilig te stellen en deze zo te beschermen tegen de hordes zombies. Vijf buzzers beslissen over hun lot. Er is niet veel tijd meer om de generatoren te activeren en zo de productie van het antiserum te verzekeren. Zombies en ondoden liggen overal op de loer, besmet door de zure regen en op jacht naar een prooi. Het grootschalige horrorparcours voert door een onheilspellend straatdecor in New York, waar griezelfans niet alleen hun snelheid, behendigheid en uithoudingsvermogen zullen testen, maar ook hun wil om te overleven. Alle bezoekers van 16 jaar en ouder kunnen de uitdaging aangaan op de stuntset in Studio 666.

“Fear Forest – Path of Witches”

Horrorwood Studios brengt een nieuwe set naar het studioterrein met “Fear Forest”. De productie van dit jaar, “Path of Witches”, neemt horrorfans mee naar een donker, afgelegen bos waar heksen onheil uithalen. Stenen cirkels, Ouija borden en gewaand verlaten houten hutten leiden gasten over heuvel en dal langs een noodlottig pad waar ze getuige kunnen zijn van bezweringen en heksenverbrandingen. Maar wie wordt het slachtoffer van de verbranding en wie kan ontsnappen aan het “Fear Forest”? De aangepaste versie van de vroegere “Campout” zal nog steeds toegankelijk zijn voor alle bezoekers vanaf 12 jaar.

En omdat het Halloween Horror Festival al 23 jaar traditie is in Movie Park Germany, kunnen gasten zich natuurlijk ook verheugen op hun favoriete horrorhuizen. In totaal acht horrorattracties en drie scare zones zullen de gasten weer koude rillingen over de rug bezorgen. Naast de twee nieuwe attracties zullen ook “The Curse of Chupacabra”, “Project Ningyo”, “The Slaughterhouse”, “Hostel”, “Secrets of St. Elmo” en “Circus of Freaks” voor angstaanjagende en huiveringwekkende momenten zorgen. In het “Circus of Freaks” hebben de artiesten de manage der verschrikking herschikt. Bezoekers kunnen zich verheugen op een nieuwe route en nieuwe details.

Voor alle gezinnen biedt Movie Park Germany weer zijn populaire kinderhalloween in Nickland aan, elke dag van 12 tot 17 uur. Veilig griezelen staat dit jaar weer voorop! Naast een strodoolhof op het terrein van de botsauto´s “Back at the Barnyard Bumpers” of een kinderhorrorhuis, zijn er tal van andere Halloween activiteiten voor alle 4- tot 11-jarige Halloween fans, rijkelijk verdeeld op het voorplein van het California Café.

Tickets en capaciteitsregeling voor een veilig Halloween

Zoals vorig jaar wordt Movie Park Germany geleid door een vooraf bepaalde bezoekerscapaciteit. “De veiligheid en gezondheid van alle medewerkers en gasten blijven onze hoogste prioriteit. Daarom zullen we ook dit jaar de capaciteit in de horrorhuizen beperken en alleen kleine groepen in de horrordoolhoven toelaten”, zegt Thorsten Backhaus. “Bovendien zijn de vertrouwde bepalingen van het hygiëne- en infectiebestrijdingsconcept, dat zijn waarde al heeft bewezen, van toepassing in het park. Gelukkig zijn er sinds de pandemie bij Corona geen besmettingsketens onder gasten of personeel geconstateerd.”

Net als in de huidige Coronabeschermingsverordening van NRW kunnen alleen gevaccineerde, genezen of geteste gasten (3-G-regel) het park bezoeken. Snelle antigeentests kunnen nog steeds worden uitgevoerd in het extern geëxploiteerde testcentrum ter plaatse, maar zullen volgens de staatsverordening met ingang van 11 oktober 2021 tegen betaling voor alle gasten worden uitgevoerd.

Voor de planning van de bezoekerscapaciteit zal verder gebruik worden gemaakt van een onlineticketsysteem. Dit geldt zowel voor de algemene toegang tot het park als voor de respectieve horrorhuizen. Alle Halloween-fans kunnen hun tickets op voorhand reserveren via de webshop. De entree tickets voor Movie Park omvatten twaalf uur toegang tot het park, inclusief vier uur Halloween Horror Festival met griezelsfeer op straat en enge ontmoetingen met de monsters die de bezoekers in drie Scare Zones bang maken en hen tot prooi verklaren.

Tijdtickets voor de horrorhuizen moeten naast de entreeticket ook online worden gekocht. “Vorig jaar hadden we al zeer goede ervaringen met het upcharge-systeem van onze horrorhuizen. Daarom houden we ons er ook dit jaar weer aan. Zo kunnen we kleinere groepen een intensievere ervaring bieden en langere wachttijden voor onze gasten vermijden,” zegt Manuel Prossotowicz, projectmanager van Halloween.

Verdere Bloodbuster van het 23e Halloween Horror Festival

Aliens vieren ook Halloween en hebben de attractie “Area 51 – Top Secret” opnieuw gedecoreerd! Pompoenen, slingers en alles wat bij een Halloween-feest hoort, nodigen uit tot een bezoek aan de mysterieuze Amerikaanse verboden zone. Vanaf oktober wachten buitenaardse monsters van een andere soort gezinnen en kinderen op voor een natte en vrolijke Halloween-ervaring in de woestijn van Nevada.

Vanaf 12 oktober zal ook een nieuw rekwisiet zijn weg vinden naar het Horrorwood studioterrein: Bij de spectaculaire rit “Fighter” van exploitant Harry P.E. Bruch komen de gasten op een hoogte van 42 meter met een snelheid tot 130 km per uur een stukje dichter bij het hiernamaals en beleven ware horrorspektakels. Tegenover de Van Helsing’s Club lokken LED-verlichting, geluid en misteffecten de gasten van de “Acid Rain”-zone naar de volgende overlevingsstrijd. De attractie zal dagelijks in gebruik zijn, ook buiten de dagen van het Halloween evenement.

Klaar voor de tweede ronde van “Baboo Twister Express”? Ook dit jaar zal de populaire “MP Xpress”-variant weer van start gaan en de bezoekers met lichteffecten en rockmuziek naar nieuwe tussenwerelden lokken.

De studiokantine van het Event Center wordt voor het Halloween Horror Festival van dit jaar omgetoverd tot een grote horrorwinkel met een enorme lading Halloween-artikelen.

Voor al diegenen die erin geslaagd zijn te ontsnappen aan de nieuwe horrorervaring “Acid Warrior” en de andere gevaren van Horrorwood Studios, vindt het volgende Halloween-feest vlak bij plaats in de straten van New York. DJ Max Bering, bekend van Parookaville en die al naast grootheden als David Guetta, Felix Jaehn of Martin Solveig heeft opgetreden, zal ook dit jaar weer de soundtrack verzorgen voor iedereen die een partyscène in een horrorfilm wil opnemen. In de toepasselijke scarezone “Acid Rain” is nog lang geen eindtijdstemming! Want hier begint het duistere party pas echt.

Meer algemeen informatie en tickets voor het Halloween Horror Festival 2021 zijn verkrijgbaar op www.halloween-horror-festival.nl.

Tickets voor de Halloween horrorhuizen zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.moviepark.nl/extras.

Meer informatie en veelgestelde vragen over het Halloween Horror Festival zijn te vinden op de website van Movie Park.

 

Blijf altijd op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Halloween en volg ons op:

Facebook

Twitter

Instagram

En wil je echt als eerste alles weten? Lees en praat mee op onze Discord server.