Binnenkort is het weer Halloween. Liefhebbers van dit griezelfeest weten al jaren dat er maar één stad in Nederland is waar dit maximaal wordt gevierd: Zoetermeer. Van ver buiten de eigen stads- en zelfs landgrenzen komen fans af op de huiveringwekkende activiteiten in Halloweenstad Zoetermeer. Vanwege Covid waren de afgelopen twee jaren iets minder uitbundig dan de jaren ervoor, maar dit jaar, van vrijdag 28 tot en met zondag 30 oktober, pakt de organisatie weer als vanouds uit. Er staan vaste, populaire onderdelen als de Halloween Walk en Trick or Treat op het programma en mensen die hun huis of straat versieren kunnen weer een gooi doen naar de felbegeerde Halloween Home Award. Daarnaast worden er allerlei bijzondere en spannende activiteiten in Stadshart Zoetermeer georganiseerd en kan op verschillende plekken in de stad worden gefeest op speciale Halloween (after)party’s. Ook voor de jongste fans is er genoeg te beleven. Nieuw dit jaar is bijvoorbeeld de Halloween Kids Modeshow.

Halloween Walk

Op vrijdagavond 28 oktober staat de populaire Halloween walk op het programma. Tijdens deze walk lopen de bezoekers langs 7 scarezones met spectaculaire optredens, huiveringwekkende acts, en diverse dansshows. Alle zones hebben een eigen thema zoals zombies, Dia de Los Muertos en Freaks. In totaal zo’n 200 figuranten en dansers jagen het publiek in de zones de stuipen op het lijf. De wandeling leidt door het geheel in stijl versierde Stadhart Zoetermeer. Mensen die de walk lopen zijn zelf ook vaak uitbundig uitgedost waardoor het publiek samen een soort bonte parade van enthousiaste Halloweenfans wordt. De walk begint om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur.

De nieuwe teaser voor de Halloween Walk:

Trick or Treat

Halloween is niet compleet zonder Trick or Treat. Zodra de schemering valt, gaan kinderen verkleed, van deur tot deur, om snoepgoed en allerlei andere lekkernijen te verzamelen. Als ze geen traktatie (Treat) krijgen, zullen ze kattenkwaad (Trick) met iemand uithalen. In Zoetermeer wordt er niet langs deuren gelopen, maar langs de verschillende winkels in Stadshart Zoetermeer. Speciaal voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar worden er zowel op vrijdag 28 oktober als zondag 30 oktober Trick or Treat routes uitgezet. Kinderen kunnen met hun ouders of verzorgers langs deze route allerlei lekkers verzamelen en worden. Trick or Treat is het leukst als kinderen verkleed zijn. Ze kunnen zich bovendien ook laten schminken als hun favoriete griezelige karakter of andere Halloweenvermomming.

De Trick or Treat-routes kunnen worden gelopen op vrijdag 28 oktober (16:30 tot 18:30 uur) en zondag 30 oktober (12.00 – 14.00 uur). Vooraf aanmelden via halloweenstad.nl is noodzakelijk, want vanwege het grote succes is er plek voor maximaal 2500 kinderen.

Halloween Markt

Voor het eerst vindt er in Halloweenstad Zoetermeer een speciale Halloweenmarkt plaats. Op vrijdag 28 oktober veranderen het Marktplein en het Marseillepad in een spannende markt waar bezoekers kunnen genieten van allerlei hartige en zoete lekkernijen, vaak in Halloweenthema, kan er ook heerlijk worden gestruind langs kraampjes met kleding, sieraden, speelgoed, cadeautjes, woonaccessoires en uiteraard veel Halloween goodies. De markt is geopend van 16.00 tot 21.30 en dus prima te combineren met de Halloweenwalk en/of de Trick or Treat.

Halloween Shopping Day

Voor wie griezelen en winkelen wil combineren is het in Halloweenstijl versierde Stadshart Zoetermeer dé place to be. Het publiek kan zich vergapen aan de creatieve uitspattingen in de etalages en wordt tijdens het winkelen verrast door spannende optredens en straatacts.

Daarnaast kunnen ze zich laten fotograferen in de speciale Halloween photobooth of genieten van de spectaculaire outfits van de deelnemende kinderen aan de Halloween Kids Modeshow.

Halloween Kids Modeshow

Speciaal voor kinderen wordt op zaterdagmiddag om 15.00 uur dit jaar voor het eerst de Halloween Kids Modeshow georganiseerd. Kinderen, maar ook hun ouders die graag een greep in de verkleedkist doen, kunnen zich zo bijzonder of griezelig mogelijk verkleden en maken kans op de nu al felbegeerde Halloween Kids Award. Ze winnen daarmee een tegoedbon van €100,- te besteden bij Intertoys in het Stadshart.

Halloween Party’s

Ook aan de Zoetermeerse jongeren en het uitgaanspubliek is gedacht. Op vrijdag en zaterdagavond worden er voor hen op verschillende locaties in de stad feesten en afterparty’s, georganiseerd. Er zijn feesten voor alle doelgroepen dus iedereen kan losgaan op hun eigen favoriete muziek of genieten in eigen stijl. Deelnemende horecagelegenheden zijn o.a. Vrienden en Spetters.

Halloween Awards

Veel Zoetermeerders pakken voor Halloween extra uit en versieren hun huis of zelfs straat in huiveringwekkende sferen. Op deze manier dragen ze bij aan het steeds meer groeiende imago van Zoetermeer als dé Halloweenstad van Nederland. Net als elk jaar maken zij kans op de Halloween Home Award 2022. Een speciaal geselecteerde Halloween Home Awards jury beoordeelt de versierde huizen en straten en nomineert vervolgens de kanshebbers in de categorieën Best Decorated Home en Best Decorated Street. De prijzen zijn tegoedbonnen die variëren in waarde van €250 tot €100, te besteden bij So Low in Stadshart Zoetermeer. De winnaars worden op Halloweenavond, 31 oktober, bekendgemaakt. De uitreiking vindt een dag later plaats. Iedereen kan meedoen, zie https://www.halloweenstad.nl/homeawards voor de details.

Kortom: voor alle Halloweenfans, griezelliefhebbers en iedereen die van een verkleedfeest houdt is Halloweenstad Zoetermeer ook dit jaar weer de plek waar het allemaal gebeurt. Voor een overzicht van alle activiteiten en events, inclusief tijden en hoe mensen zich kunnen opgeven, zie www.halloweenstad.nl