De Efteling is 365 dagen per jaar geopend en daarbij ontkomt het park er niet aan om onderhoud te plegen aan verschillende attracties. Dit gebeurt vaak wel zo gespreid mogelijk waardoor bezoekers er zo min mogelijk last van hebben. Wil je binnenkort een bezoek brengen aan het sprookjespark, hou er dan rekening mee dat bepaalde attracties gesloten blijven. Backseaters zet ze hier op een rijtje voor je.

In het laagseizoen is het beduidend minder druk in de parken. En dat is in de Efteling zeker niet anders. Dit is een goed moment om onderhoud uit te voeren maar als bezoekers wil je uiteraard niet voor verrassingen komen te staan.

Attracties in onderhoud

Het zijn op dit moment niet de minste attracties die gesloten zijn in de Efteling. Zo is waterattractie Piraña gesloten tot en met 28 juni 2024. De attractie is sinds afgelopen november gesloten voor groot onderhoud. Hier worden onder andere de oude rotsen verwijderd en vervangen voor nieuwe verse rotsen.

In het sprookjesbos wordt er ook hard gewerkt bij Doornroosje. Sinds september is het kasteel niet meer toegankelijk en wordt er zoveel mogelijk in ere gesteld. Ook kwam het nieuws naar buiten dat het sprookje een nieuwe bewoner gaat krijgen. Na verwachting zullen de werkzaamheden tot en met 29 februari 2024 duren.

Vanaf maandag 8 januari 2024 sluiten er nog eens 3 attracties. Parkshow Raveleijn is gesloten tot en met 29 maart 2024. Adrenalinejunkies moeten het dan ook zonder de achtbaan Joris en de Draak en De Vliegende Hollander doen. Waar De Vliegende Hollander er tot 29 maart 2024 eruit ligt, zal Joris en de Draak nog langer gesloten blijven.

Bij houten achtbaan Joris en de Draak worden er verschillende baandelen vervangen. Inmiddels is de gevel van het stationsgebouw mooi opgeknapt. Eerder kon je op Backseaters al lezen wat de Efteling van plan is met deze populair attractie.

Blokdagen

Het onderhoud aan de attracties is overigens niet het enige om rekening mee te houden de komende tijd. Als abonnementhouder op de Efteling komen er ook een aantal blokdagen voorbij waardoor de (digitale) pasjes niet geldig zijn. Lees hier welke dagen dit zijn.

Stem nu op jouw favoriete attractiepark muzieknummers voor de ”Backseaters Top Zoveel Attractiepark Muziek”.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Geef je hier op.