Walibi Holland probeert elk jaar met iets nieuws te komen om bezoekers weer richting de Halloween Fright Nights te krijgen. En ook voor dit jaar is dat weer gelukt. Onlangs maakte het attractiepark alle zones en experiences bekend en daar viel genoeg op. Villains verdween maar Ghostly Graveyard verscheen. Er komt ook een nieuw spookhuis bij genaamd The Final Slay Ride. Deze vervangt het eerder gesloten Haunted Holidays eenmalig, want vanaf volgend jaar bouwt Walibi op die plek aan twee nieuwe achtbanen. Blijft het bij deze nieuwigheden? Nee hoor, want tegenover The Final Slay Ride is er nog voldoende ruimte voor nog een nieuwe experience. En die gaat er ook gewoon komen onder de toepasselijk naam ‘Urban Explhorror’.

Urban Explhorror komt op een plek te liggen die normaal niet toegankelijk is voor bezoekers van de Halloween Fright Nights. Bezoekers komen namelijk terecht bij het oude Groendienst gebouw wat van zichzelf al een vervallen sfeer uitstraalt. Of het naastgelegen gebouw ook gebruikt gaat worden is niet bekend. Mocht dit wel zo zijn, dan komen bezoekers terecht bij de oude omkleed- en grimeruimte van jaren geleden.

Het lijkt er ook sterk op dat de bezoekers oude pretparkonderdelen en props zullen tegenkomen in het vervallen magazijn. Tijdens het betreden van dit magazijn zijn bezoekers slechts uitgerust met een zaklamp. Of zij ook daadwerkelijk weer veilig naar buiten weten te komen is nog maar de vraag. Een foute keuze kan zomaar leiden tot een verschrikkelijke aanval van de gevaarlijke mensetende plant ‘Populus Prehenderat’. En dat gun je niemand…

Haunted Lantern

Laten we nog eens even terugkomen op die zaklamp. De zaklampen zijn afkomstig van Haunted Lantern. Die kennen we natuurlijk van hun spooky lantaarns uit bijvoorbeeld Scare Me, Movie Park Germany en The Horror Zone. Deze lantaarns lijken een eigen leven te hebben aangezien ze lijken te flikkeren, van kleur veranderen of zelfs compleet dimmen wanneer er onheil op de loer licht. Laten we hopen dat de zaklampen tijdens Urban Explhorror wat betrouwbaarder zijn en bezoekers van de Halloween Fright Nights door het huis weten te begeleiden.

De trailer van deze nieuwe experiences belooft in ieder geval niet veel goeds:

Date en tickets Halloween Fright Nights

Bezoekers kunnen voor €17,50 de nieuwste experience Urban Explorer gaan beleven. Ben je benieuwd naar alle andere prijzen van dit horror-event? Neem dan hier een kijkje.

De Halloween Fright Nights is dit jaar op 12 avonden te bezoeken. Het populairste Halloween-event van Nederland heeft elk jaar wel weer dagen ertussen zitten die standaard uitverkocht raken. Wacht dus niet te lang met je tickets en bestel ze hier.

Kan je niet genoeg krijgen van scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Meld je aan, praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons groeien richting de 700 leden.