Deze review is geschreven vanuit mijn oogpunt en is een momentopname die gebaseerd is op 28 oktober 2023 tijdens Halloween in De Waarbeek.

Halloween is inmiddels over en sluiten, maar jullie hebben nog steeds een review van mij tegoed. De Waarbeek in Hengelo pakte dit jaar uit met het nieuwe ‘Lost in the Park’. Op de valreep kon ik het parkje nog bezoeken en wat was ik daar blij mee.

Ik ben er uiteindelijk een kleine 2 uur geweest, maar dat was genoeg om te zien dat het park echt op de goede weg zit. De sfeervolle aankleding en verlichting zette het sfeertje goed neer. Het was niet te gek maar subtiel genoeg om de juiste setting te creëren. De scare zone was oké maar helaas zat deze te ver in een hoekje geduwd zodat er eigenlijk niet veel gebeurde. Deze zone sloot wel aan op een walkthrough, dus alle bezoekers die daaruit kwamen moesten deels door de zone lopen. Dat zorgde ervoor dat het niet helemaal was uitgestorven, maar mensen bleven er niet echt plakken. En dat merkte ik bij mezelf ook. Het aantal scare actors was op zo een relatief klein stukje grond nog best netjes te noemen. Echt veel kwam er helaas niet uit wat betreft de scares. Maar ik denk dat alleen het rondlopen en het eng eruit zien al spannend genoeg is voor de kinderen.

Lost with the Hill Billy’s

De walkthrough waar ik het zojuist even over heb gehad is ‘Lost with the Hill Billy’s’. En ik vond het een erg toffe maze om doorheen te lopen. De lengte was echt goed en de combinatie van kleine en grote ruimtes maakte het erg interessant. Persoonlijk vind ik het zelf altijd tof om decor binnen te stappen, iets wat hier ook gebeurde. Zo werden we door een toiletwagen gestuurd wat bijzonder smerig was. Even later liepen we een stacaravan in waar een behoorlijke ruzie plaatsvond. Het mooie van de walkthrough vond ik de overtuiging van het spelen. Er liepen duidelijk een aantal scare actors rond met minder ervaring, maar juist de interessantste plekken waren voorzien van scare actors die precies wisten wat ze deden. Ik vond het heerlijk om te zien hoe zij een rol perfect wisten neer te zetten.

Huyze Pelle

De Waarbeek had ook 2 spookhuizen om te bezoeken. Eentje daarvan was volledig nieuw en de andere was omgebouwd. En met die laatste doel ik op Huyze Pelle. Dit relatief nieuw spookhuisje staat het gehele jaar in het park maar speciaal voor ‘Lost in the Park’ is deze deels omgetoverd tot Huyze Pelle 2.0. Iets wat normaal de wachtrij is (denk ik), was nu overgenomen door scare actors. We gingen tot mijn verbazing niet met het treintje op pad. Nee, we liepen het station voorbij en liepen weer naar buiten langs het gebouw op. Hier waren nog wat aankleding en scare actors te vinden. Na wat heen en weer gelopen te hebben stonden we weer buiten. Een leuke toevoeging op het bestaande aanbod. Bij lange na niet zo overtuigend als de walkthrough maar zeker leuk om eens te bezoeken.

Lost in the Movies

En dan de kers op de taart. Ik hoorde er al goede verhalen over en mede daardoor moest en zou ik het park bezoeken. Ik heb het natuurlijk over het nieuwe spookhuis ‘Lost in the Movies’. Dit was voor mij echt wel het hoogtepunt van de avond. Eigenlijk is het best bizar te noemen dat een parkje als De Waarbeek dit weet neer te zetten voor een eerste editie.

Het fijne van ‘Lost in the Movies’ is dat je per gezelschap wordt toegelaten. Dit heeft als gevolg dat je tijdens de run in het huis niemand anders meer tegenkomt, dus heerlijk geen polonaise. Afijn, de sfeer wordt gelijk goed neergezet. Je bezoekt een bioscoop en daarbij wordt je opgewacht door een griezelige mevrouw die vertelt dat de filmzaal vol zit. Gelukkig voor ons konden we nog wel in een andere zaal terecht. Deze eerste ruimte was overigens zo aangekleed alsof je ook echt in een bioscoop was. De geur van popcorn kwam ons al tegemoet en voor de dichte deur draaide we ons om. We liepen naar de andere zaal en hier was gelukkig nog wel plek. Het lijkt een afgesloten ruimte maar niets was minder waar. Door een toffe scare konden we de ruimte verlaten en maakte we toch echt wel een bijzondere bioscoopervaring mee. Leuke karakters, goeie scare momenten, bijzondere ruimtes….ja ik hou hier van hoor. Tuurlijk kon het allemaal beter en waren de scares lang niet altijd on point maar als dit de basis is voor toekomstige edities, dan ben ik zeker fan.

Conclusie

Ik kan niets anders zeggen dan dat Lost in the Park van De Waarbeek een super leuk evenement is. Verwacht hier geen grote bombastische dingen maar hetgeen wat is neergezet, dat is gewoon echt wel goed en netjes. De scare actors mogen nog aan de bak om hun rol echt overtuigend neer te zetten. Maar het was wel een beetje 50/50, want de andere helft deed het zeker niet slecht.

Je betaald eenmalig toegang tot het park en daarmee kan je gewoon gratis en voor niets de spookhuizen en walkthrough bezoeken. En vergeet ook zeker niet op te scheppen bij de horeca, want ook dat zit er ‘gewoon’ bij inbegrepen.

Ik heb mij er echt prima vermaakt en ben enorm verbaasd over de kwaliteit van de huizen. Dit doet voor mij echt niet onder voor een Toverland. Steek die maar in je zak.