In deze Scareflits komt het scare nieuws van afgelopen week voorbij. En er viel weer genoeg te melden.

Toverland Halloween Days & Nights

Attractiepark Toverland is druk bezig met de opbouw van hun Halloween Days en Halloween Nights. Op 19 september maakte ScareZone een rondje door het park en schoot daarbij een aantal foto’s van de verschillende scare zones en spookhuizen in opbouw. Deze foto’s zie je hier.

Bij de oude ingang van het park staan circustenten maar door een afzetting kon dit niet op de foto gezet worden. Gelukkig kwam het Limburgse attractiepark de volgende dag zelf met het nieuws naar buiten dat zone Cirque daar komt te liggen en 2x zo groot word. Lees hier alle informatie over het vernieuwde gebied met attracties.

Halloween Fright Nights

Ook in Walibi Holland wordt er volop gebouwd voor de aankomende editie. Zo krijgt de verplaatste scare zone Nightmares steeds meer vorm tegenover waterattractie Splash Battle. Naast een kasteeltoren is het gebied nu ook voorzien van andere aankleding zoals blokkendozen, spinnenwebben, een bord van Nightmares en het podium waar voorheen Pinokkio zijn kunsten liet zien. Het lijkt er sterk op dat het speeltoestel naast Spinning Vibe onderdeel van de zone gaat zijn. Bekijk de foto’s.

Liefhebbers die de Halloween Fright Nights willen bezoeken, kunnen nu via Kruidvat tickets met korting scoren. Let wel op, deze tickets zijn niet op alle dagen geldig. Meer informatie.

Horror Nights Kalkar

Vlak over de grens bij Arnhem wordt Wunderland Kalkar voor de eerste keer omgetoverd naar Horror Nights Kalkar. De oude kerncentrale biedt genoeg mogelijkheden om een tof evenement neer te zetten. En daar lijkt de organisatie dan ook graag gebruik van te maken met 3 spookhuizen en 2 scare zones. Afgelopen week kwam er een plattegrond van dit horror-event naar buiten waarop nu precies is te zien waar alles komt te liggen en wat voor een extra’s het park nog meer te bieden heeft van 6 oktober tot 5 november op alle vrijdagen en zaterdagen. Bekijk de plattegrond.

Halloween Horror Festival in Movie Park Germany

Movie Park Germany biedt bezoekers verschillende extra’s aan om een bomvolle avond wat minder stressvol te ervaren met de Speedy Pass en de S.I.K. Pass.

Met de Horror Speedy Pass krijgen bezoekers eenmalig toegang tot 5 geselecteerde spookhuizen en de show ‘Madhouse – Insanity Lives Here’. Het grote voordeel van deze pas is dat bezoekers niet hoeven te wachten in een reguliere wachtrij. Dit bespaart waardevolle tijd om meer van het entertainment en de rest van de ervaring te genieten.

Bij de S.I.K. Pass zitten behoorlijk wat voordelen. De nieuwste spookhuizen ‘Murder Museum’ en ‘Final Stop’ kunnen bezocht worden zonder hiervoor in de rij te staan. Of wat dacht je van eens lekker bijkomen en genieten van een drankje in de S.I.K. Lounge. Voor bezoekers die tussendoor de Madhouse Show willen bekijken is ook gedacht. Met de pas is er namelijk automatisch al een plekje in de zaal gereserveerd. Wil je het Halloween Horror Festival eens een keer vanaf de andere kant bekijken? Bezitters van de pas krijgen ook nog eens een exclusieve backstage tour. Lees hier nog veel meer extra’s over de S.I.K. Pass.

Lost in the Park van De Waarbeek

Bezoekers kunnen naast het bestaande maar omgebouwde spookhuis ‘Huyze Pelle 2.0’ ook een gloednieuw spookhuis bezoeken. Dit spookhuis heet ‘Lost in the Movies’ en neemt bezoekers mee op een reis door de donkerste hoeken van de filmwereld. Verder is er ook nog de maze ‘Lost with the Hill Billy’s’ te ontdekken. Het evenement heeft recent hun plattegrond naar buiten gebracht en daar zijn een aantal leuke extra’s op te vinden. Bekijk hier de plattegrond.

Overzicht van de grootste nieuwigheden

Zie je door de bomen het bos niet meer? ScareZone heeft een overzicht gemaakt van de grootste nieuwigheden binnen Nederland. Hopelijk kan je hierdoor sneller en beter je keuze maken voor het bezoeken van een evenement. Met de eerste Scare Meet achter de rug en de aftrap van Scare Me 18.0 is het seizoen dus al in volle gang. Tijd om stil te staan bij alle grote nieuwigheden. Lees het overzicht hier.

Traumatica

Op zaterdag 23 september wilde Traumatica een livestream starten. Door technische mankementen kon dit niet doorgaan en werd de livestream opgenomen en online geplaatst. Vlak na het begin van de livestream wordt deze verstoord door rare geluiden en een ruimteschip wat opeens tevoorschijn komt uit het niets. Wat is hier aan de hand? Wat gebeurt er boven ‘Traumatica’? Bekijk de video hier.

Plopsaland De Panne

De Halloween Scare Nights zullen bezoekers stijl achterover doen slaan. Het Belgische attractiepark pakt dit jaar groots uit en presenteert maar liefst 3 nieuwe spookhuizen, 2 zones en de ScarePass. De huizen zijn: MAD Rat by Fanta, Krampus en CandyStein by Trésor. Lees hier alle informatie.

Horror dierenpark

Zoom Erlebniswelt nodigt bezoekers uit om lekker rond te dwalen tijdens hun Halloween-evenement. De dierentuin in Gelsenkirchen viert op 30 en 31 oktober 2023 het horrorfestival met een speciaal programma waarbij het park tot 22:00 uur is geopend.Bezoekers kunnen in delen van de gebieden Alaska, Afrika en Azië meerdere geesten, heksen en andere griezelige figuren tegen het lijf lopen. De avond is compleet met een vuurshow bij het entreegebied. Lees hier het artikel.

En dat was hem weer voor deze week, de Scareflits. Tot de volgende!

Bekijk de Scareflits van vorige week.

Kan je niet genoeg krijgen van scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons naar de 700 leden.