We kunnen toch wel stellen dat de Halloween Fright Nights in Walibi Holland op dit moment het populairste Halloween event van Nederland is. Helaas heeft Walibi Holland vorig jaar moeten besluiten om het evenement vanwege coronamaatregelen vroegtijdig te annuleren. Dit jaar zal alweer de 21ste editie gaan plaatsvinden in het park. Maar hoe zag dit event er eigenlijk uit in 2006? Ga er maar eens even lekker voor zitten en doe een stap terug in de tijd.

Aankomst

In 2006 was Walibi World de plek om te bezoeken voor een griezelig dagje uit. Bezoekers konden toen gewoon nog parkeren op de reguliere parkeerplaats maar het kwam weleens voor dat de parkeerplaatsen vol waren. In dat geval werden bezoekers het evenemententerrein opgestuurd om daar te parkeren. Het was ook gewoon mogelijk om iemand bij het park af te zetten. In dat geval moesten automobilisten het vakantiepark van Walibi oprijden. Dit zorgde vooral na sluitingstijd voor de nodige drukte en opstoppingen.

Happy Halloween

Overdag konden bezoekers in alle rust rondlopen zonder dat ze besprongen werden door enge figuren. Die kwamen pas vanaf 18.00 uur het park onveilig maken. Was er tot die tijd dan helemaal niks te beleven? Jazeker wel. Het park was aangekleed met veel strobalen en pompoenen in alle soorten en maten. De jongere bezoekers konden Happy Halloween gaan beleven met de slaperige familie Vogelverschrikker. De familie Vogelverschrikker woonde op een boerderij in Walibi Land die in de avond een spookhuis voor volwassenen werd. Bezoekers van de boerderij konden kleine opdrachten uitvoeren in ruil voor snoep. Het avontuur eindigde in het maisdoolhof wat naast de boerderij lag. Ook werd er een show opgevoerd in het Walibi theater waarbij een politieagent de enge Plaaggeest moest vangen.

We gaan beginnen

Om 18.00 uur stond het plein voor het reuzenrad vol met mensen omdat hier elke avond een openingsshow werd gehouden. Het gezicht van de Halloween Fright Nights was Dr. Shock. Deze dokter was bezig met een experiment om dode mensen tot leven te wekken. Er was alleen een ding wat ontbrak. Angst! Dr. Shock had een legioen van monsters bij zich om bezoekers te laten schrikken. Op deze manier kon hij die angst gebruiken voor zijn experiment.

Het duister viel in het park en steeds meer monsters en zombies lieten zich zien. De spookboerderij van de familie Vogelverschrikker was omgebouwd tot de Mystery Ranch. Hier werden bezoekers opgejaagd door Rednecks en moesten zij het maisveld zien te overleven. Het andere spookhuis was House of Shock. Dit huis stond in het teken van de begrafenis van Dr. Shock en speelde zich af in het ziekenhuis.

De scare zone Carnival of Freaks bevond zich op het plein van de houten achtbaan Robin Hood. In dit gebied liepen clowns met kettingzagen en andere figuren rond om mensen de stuipen op het lijf te jagen. De Kettingman was toen een van de populairste karakters wat in het park te vinden was.

 

Stuntshow The Return To King Solomon Mines hield speciale avondvoorstellingen waarbij de Kettingman en Schepman ook een rolletje hadden. Deze stuntshow was op de plek waar nu Firepit en Campsite of Carnage staan.

Eindshow

Om 22.00 uur liepen de bezoekers naar scarezone Point of Fear. Dit gebied lag voor het reuzenrad en hier werd dan ook de eindshow gehouden. Helga was de assistent van Dr. Shock en hielp hem met het experiment. In deze show werd duidelijk dat er genoeg angst was verzameld en dat de dochter van Dr. Shock tot leven gewekt kon worden. De show werd afgesloten met een vuurwerkshow.

 

Na afloop van de show verzamelden alle monsters en zombies zich in de mainstreet van het park. Hier werden bezoekers voor een laatste keer bang gemaakt. En het gaf bezoekers de mogelijkheid om op de foto te gaan met de scare actors.

  

En hierbij zijn we aan het einde gekomen van deze terugblik op de Halloween Fright Nights in Walibi World. Was jij ook aanwezig bij deze editie? Laat gerust in een reactie hieronder weten wat jij er van vond.

Volg ons vooral op social media! Zo blijf je altijd op de hoogte van al het nieuws en ontwikkelingen in de scare industrie.

Facebook

Instagram

Twitter