Walibi Belgium was het eerste pretpark in België met een Halloween evenement. Het park heeft ook al jaren het grootste Halloween evenement van België. Door elk jaar uit te pakken met vernieuwingen blijft het park ver voor op de concurrentie tijdens deze drukbezochte periode. In deze throwback gaan we niet terug naar het eerste evenement. We doen een stap terug in de tijd en gaan naar de editie van het jaar 2016.

In 2016 is er een nieuw concept waarbij zowel overdag als in de avond Halloween gevierd kan worden. Ook zijn er talrijke nieuwigheden waaronder de grootste Halloween-zone en attractie die ooit gecreëerd werd in Walibi.

Enjoy the day

Kinderen zijn tot 17.00 uur welkom om Halloween te vieren in Walibi. Overdag zijn er nog geen monsters maar kunnen zij wel goochelaars, mimes en ballonnenclowns tegenkomen. De kinderen met meer lef kunnen een bezoek brengen aan Lumberjac’kids. Dit is het grootste spookhuis van België voor kinderen. Tijdens dit bezoek wachten kluizenaars de kleinsten op met een leuke verrassing.

Twilight

Tussen 17.00 uur en 18.00 uur veranderd het park enorm. Het gaat niet alleen donker worden maar de duistere figuren zullen het park compleet overnemen.

Fear the night

Om 18.00 uur is de overname van het park compleet en zijn bezoekers nergens meer veilig.

Het spookhuis Lumberjack is inmiddels een stuk enger geworden. ‘’Te midden van een luguber bos staat een afgelegen atelier. Niemand weet wat er zich afspeelt achter de houten muren van deze bizarre plek. Afgrijselijke schreeuwen en geluiden van kettingzagen weergalmen bij nacht door het bos. Wie zich in de buurt durft te begeven, keert nooit meer terug. Hopelijk kom jij levend terug van een bezoek aan de moordlustige houthakker Lumberjack’’.

Gaz Town

Voor het eerst wordt de zone rond de Dalton Terror en de Calamity Mine tijdens Halloween omgedoopt tot Gaz Town. Het is daarmee tot dat moment ook de grootste Halloween-zone ooit gebouwd door Walibi. Bezoekers komen er terecht in een oude, verlaten mijnsite. Kompels zijn er niet meer, want door een grote gasexplosie is de mijn niet meer in gebruik. Enkel de bazen lopen nog rond. Zij overleefden de ramp, maar zijn er niet heelhuids uitgekomen.

De grote baas van de mijn is Lord Gazby. Overdag loopt dit karakter gewoon rond in het park. Hij lijkt vriendelijk maar kan op elk moment zomaar orders geven aan zijn kompanen om een kogel door iemands kop te schieten. Vanaf 18.00 uur laat hij zijn pistool vallen en zie je hem ronddwalen in het park met zijn zware wandelstok. Hij wordt dan je ergste vijand.

Mine Blast

Het nieuwe spookhuis van Walibi heet Mine Blast. In dit spookhuis maken bezoekers de gasexplosie ‘echt’ mee. Het spookhuis neemt hem mee door de verlaten mijn. Verbrande lichamen liggen overal te rotten maar zijn ze wel echt dood?

Een andere vernieuwing voor dit jaar was de scarezone Quarantine. Bezoekers moesten hier goed op hun hoede zijn, want het gebied is overgenomen door zombies. Besmettingsgevaar loert hier achter elke hoek.

Heb jij weleens Halloween gevierd in Walibi Belgium? Laat gerust in een reactie hieronder weten wat jij er van vond.

Volg ons vooral op social media! Zo blijf je altijd op de hoogte van al het nieuws en ontwikkelingen in de scare industrie.

Facebook

Instagram

Twitter