Vorige maand werd al duidelijk dat bezoekers van The Horror Zone als journalisten op onderzoek gaan bij Greywood Asylum. Inmiddels is er veel meer informatie naar buiten gekomen over het verhaal en de spookhuizen die straks allemaal in Bosschenhoofd bezocht kunnen worden. Dit is een mooi moment om het eens allemaal op een rijtje te zetten.

Griezelliefhebbers maken dit jaar kennis met een nieuw deel uit Huckabay: het Greywood Asylym. Met drie haunted mazes, één walkthrough en meer dan 100 acteurs zal de 7e editie van The Horror Zone een avond worden om nooit meer te vergeten.

Greywood Asylum

Bovenop de heuvel aan de andere kant van het Forest View County Park ligt “The Greywood Asylum”. Het imposante donker aandoenlijke gebouw is een instituut uit het Amerikaanse gezondheidsstelsel voor patiënten met heftige psychische aandoeningen. Eenmaal binnen komen deze patiënten onder de begeleiding van Dr. Ravenheim te staan.

Dokter Ravenheim ontwikkelt revolutionaire en gespecialiseerde behandelingen die hij samen met zijn team van excellente doktoren inzet om de gemeenschap te beschermen tegen de geesteszieken, om hen zo snel mogelijk weer terug de maatschappij in te brengen. Echter tot nu toe is er nog geen geval bekend van een genezen patiënt, dit wuift de dokter natuurlijk weg en hij vindt dat het instituut een belangrijke rol speelt in het Amerikaanse gezondheidssysteem.

In Huckabay gaan verschillende geruchten al jaren rond. De overijverige redacteur van de Huckabay Herald wilt dit jaar een groot artikel uitbrengen, maar heeft nog geen succes in het vinden van bewijs. Daarom is het aan jullie de taak als nieuwe journalisten om op onderzoek uit te gaan en te ontdekken wat er daadwerkelijk plaats vindt in Greywood Asylum!

The Lockup

In een groot imposant gebouw worden de nieuwe patiënten voor het eerst verwelkomt. Achter de grote koude stalen deuren worden de patiënten ontvangen door Dr. Ravenheim. Als echte reporters gaan jullie natuurlijk hier even een kijkje nemen. Echter, al snel lijkt het erop dat jullie ook worden opgenomen als nieuwe patiënten! Onderga de incheckprocedure en neem plaats in de zaal waar jij op je eerste consult met de doktoren zal wachten. Wat denk je? Zal je weer in een mum van tijd gezond buiten staan of worden de geruchten nu bevestigt….?

Greywood Manor

Op het terrein van Greywood Asylum woont ook de grote baas zelf, Dokter Ravenheim. Als journalist is het ook belangrijk om meer over deze man te weten te komen. Daarom besluiten jullie om bij hem thuis langs te gaan in zijn villa, Greywood Manor . Onder patiënten gaat het gerucht rond dat in dit huis gruwelijke experimenten plaatsvinden op de bewoners van het asylum. Gelukkig zijn dit enkel maar geruchten…toch? Neem plaats in de theekamer waar mevrouw Ravenheim verteld over het dankbare werk van haar man en ze stelt je gerust dat je je vooral niets hoeft aan te trekken van de vreemde geluiden uit het huis. 

The Cells

De patiënten die het te bont maken, worden opgesloten in “The Cells”, het bijgebouw van het Asylum. Het ziet er niet heel bijzonder uit, een rechthoekig gebouw met weinig ramen en maar één in en uitgang. Patiënten vrezen deze plek en dat is niet zonder reden. De bruutste bewakers van Greywood Asylum staan hier. Als je als patiënt hier eenmaal wordt opgesloten is er nog maar een kleine kans dat je naar buiten komt.  Voor jullie rapportage mogen jullie met een bezoekerspas The Cells in. Maar pas op! Iedereen die hier naar binnen komt, is op zichzelf aangewezen, zelfs medewerkers van Greywood Asylum keren soms niet terug…

Forestview County Park – Run Away!

Sommige patiënten kiezen niet voor genezing en rennen weg van Greywood asylum de bossen in. Eenmaal in het bos is het lastig om de paden naar de bewoonde wereld te vinden. Bomen die dicht op elkaar staan maken het een natuurlijke barrière. Hier en daar staan wel een paar hutjes, vermoedelijk van gevluchte patiënten die dachten langer te kunnen overleven. Het is bekend dat wolven in dit bos dwalen die maar al te graag een patiënt op het menu hebben, of een journalist…Het wordt dan ook ten strengste afgeraden om zelfstandig het bos te betreden. Maar ja, als journalist moet je natuurlijk het gehele verhaal vertellen, dus ook jullie gaan de bossen in. Slechts gewapend met een lantaarn en een notitieboekje.

Central Square – The Courtyard

Tussen de verschillende gebouwen van het complex ligt “The Courtyard”. Hier kunnen patiënten tussen behandelingen door even een luchtje scheppen. Om de orde te handhaven lopen hier ook verschillende bewakers rond en verplegers om de patiënten te observeren. De courtyard heeft een recreatief veldje voor wat beweging en een klein winkeltje waar patiënten en personeel wat te eten en drinken kunnen kopen. Soms wordt hier ook stiekem nog wat bier verkocht, als je er maar voor zorgt dat de beveiligers het niet zien!

Data en tickets

Vanaf vrijdag 11 tot en met zaterdag 26 november kunnen mensen onderzoek komen doen naar dit mysterieuze gekkenhuis. Elke vrijdag- en zaterdag avond, van 19:00 tot 23:00 uur, zullen de bewoners en het personeel je verwelkomen in hun verblijfplaats.

Een combiticket kost 24,95 en geeft je toegang tot alle attracties. Daarnaast is er ook een backstage VIP ticket voor €74,95. Met deze ticket kunnen bezoekers een kijkje achter de schermen nemen, krijgen zij een rondleiding en is er versneld toegang tot alle spookhuizen inclusief 2 drankjes en een snack. Tickets bestel je eenvoudig via de website van The Horror Zone.

Praat mee en mis niets meer over horror en Halloween via Discord.