De nieuwe en tevens nog te bouwen horror experience van `Universal Parks & Resorts op AREA15 in Las Vegas wordt het hele jaar door ‘badass’ en laat bezoekers lachen en schreeuwen. Dat zegt Winston Fisher, CEO van AREA15 in een interview met Blooloop.

Fisher zegt vooral dat de experience ongelooflijk en opvallend zal zijn. Het is spannend maar zeker het juiste concept om deel uit net maken van het AREA15-district. De CEO is zelf groot bewonderaar van de Halloween Horror Nights. “Het is eng. Ik hou ervan. Het is kunst. Ze bouwen deze uitgebreide sets en mensen komen naar je toe. Het vertellen van verhalen is diep, het is boeiend, het is leuk. Iedereen lacht en schreeuwt. Dat is wat we willen”, aldus Fisher.

De beslissing om een permanente horror experience te openen was het gevolg van een enorme en groeiende vraag naar meeslepende ervaringen, met name de ervaringen in een horror thema.

Klassieke horrorfilms

De horror experience zal personages uit de klassieke horrorfilms van Universal tot leven wekken. Bezoekers kunnen zomaar oog in oog komen te staan met Frankenstein, Dracula, de Mummie en de Wolf Man. AREA15 zal ook de thuisbasis worden van attracties die zijn gebaseerd op moderne horrorverhalen door samenwerkingen met filmmakers zoals Jasom Blum, James Wan en Jordan Peele.

Vertrouwde en nieuwe ervaringen

Fans van Halloween Horror Nights kunnen tijdens het Halloween seizoen veel soortgelijke attracties en experiences verwachten zoals ze gewend zijn uit de parken van Universal. President van Universal Parks & Resorts Page Thompson zegt wel dat het team naar de ruimte zal kijken en zal werken aan het creëren van nieuwe en innovatieve ervaringen.

Over de vraag of Universal samenwerkt met AREA15 voor eventuele extra attracties zegt Winston Fisher het volgende; “Je begint met één en goede relaties groeien over het algemeen. Maar we zijn gewoon enthousiast dat ze hier zijn en dat ze een ongelooflijke organisatie zijn om mee samen te werken. Ze zijn creatief, ze zijn professioneel. We zijn echt vereerd om met hen samen te werken.”

Kan je niet genoeg krijgen van horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server.