Darkpark presenteerde in maart de nieuwe experience ‘Wasteland Rebellion’. In een aflevering van ‘Beyond The Game’ is bedenker Gijs Geers te gast en praat naast ‘Stay in the Dark’ ook over de nieuwste experience. Deelnemers hebben de keuze uit twee missies die beide een andere kant van het avontuur laten zien. Na het spelen van beide missies wordt het echte verhaal achter het uitsterven van de mensheid duidelijk.

De nieuwe experience komt in het naastgelegen pand van ‘Stay in the Dark’ te liggen. Bezoekers zijn uitgerust met een lasergun en ervaren de immersive wereld vol effecten en acteurs. Volgens Geers wordt er net als ‘Stay in the Dark’ een risico genomen. Het gebouw waar ‘Wasteland Rebellion’ plaatsvind staat op de lijst om gesloopt te worden.

END

Het bedrijf ‘END’ is de ‘ultieme badguy’ tijdens de experience. Mensen kunnen hier een ‘personal slave’ voor in het huishouden aanschaffen. END presenteert zichzelf dan ook als een innovatief bedrijf. Achter de schermen gebeuren er echter andere dingen. Mensen worden ingevroren en jaren later noodgedwongen ontdooit om een leger te vormen.

Dit is ook een onderdeel in een van de twee missies.

Missies

Bij de aankoop van tickets kan iedereen ook aangeven welke missie zij willen spelen. Beide missies laten bezoekers een andere kan van het verhaal zien.

Missie 1:

Een vooruitstrevende corporatie is in het geheim begonnen met het invriezen van mensen. Duizend jaar later moeten ze noodgedwongen de ingevroren lichamen ontdooien om een leger te vormen dat hen kan helpen in de strijd tegen rebellen die een DNA-streng in hun bezit hebben die essentieel is voor het voortbestaan van de mensheid.

Missie 2:

Een groepje verzetsstrijders uit het jaar 3022 is teruggekeerd naar het heden om medestanders te rekruteren voor hun strijd tegen een onzichtbare vijand die het voortbestaan van de menselijke soort bedreigt. Met hun mobiele tijdmachine reizen ze af naar een verlaten terrein waar de onvermijdelijke nederlaag op hen wacht.

Darkverse

Darkpark is zijn eigen ‘darkverse’ aan het creëren waarbij alle verhalen samenkomen. Dit was al te zien bij eerdere spellen maar referenties naar andere spellen verstopt zaten.

De oorspronkelijke naam voor deze experience zou eigenlijk een combinatie zijn van ‘Nederland en oorlog’. Zo was het de bedoeling om spelers vooraan op te halen in een grote legertruck. Gezien de huidige omstandigheden in de wereld is dit plan niet doorgezet.

 

Beluister de aflevering hier of in je favoriete podcast app.

De kaartverkoop start binnenkort. Vooralsnog kost een ticket €25,- per persoon. Inschrijven kan hier.

 

Praat mee en mis niets meer over horror en Halloween via Discord.