Het Prime Video-horrorkanaal FEAR zoekt talent in Nederland en België en biedt ze een huiveringwekkend podium. Filmmakers kunnen vanaf nu hun korte film insturen voor de allereerste editie van het Fear Horror Short Festival. Behalve kans op het prijzengeld en eeuwige roem worden hun films door een groot horror liefhebbend publiek gezien. De vakjury deelt ook awards uit aan onder andere de beste acteurs, soundtrack en concept. De insteek is kort maar krachtig: bloederig, verontrustend, zenuwslopend, origineel of komisch.

FEAR bezorgt abonnees met meer dan 300 films angstzweet en een vermakelijke filmavond. Het aanbod groeit maandelijks, maar dankzij de inzendingen voor het Fear Horror Short Festival 2023 nog wat meer. Alle inzendingen worden in principe vertoond op FEAR mits ze voldoen aan de specificaties. Inzenden van de film kan tot 30 september via de website van Fear Horror Festival.

Daarnaast zijn er geldprijzen voor de drie beste films en trofeeën te winnen voor beste acteur, actrice, soundtrack, poster, concept. Die worden bepaald door een vakjury van kenners en horrorfanaten, onder aanvoering van voorzitter en festivallegende Jan ‘Mr. Horror’ Doense, Nachtvlinder Frank Mulder, Schokkend Nieuws-hoofdredacteur Julius Koetsier, filmproducent Monique van Kessel en entertainment specialist Helmut Ramak.

De ingezonden film moet origineel en eigen werk zijn met een lengte van minimaal 5 en maximaal 20 minuten. Voertaal mag Nederlands of Engels zijn. Het thema is horror/thriller maar dat kan zo breed getrokken worden als de makers willen.