Je weet het waarschijnlijk nog als de dag van gisteren. Squid Game kwam uit in 2021 en de hele wereld maakte kennis met de Zuid-Koreaanse stijl van series maken. Het was al eventjes duidelijk dat er een tweede seizoen in de maak is. Daar komt nu ook een reality-serie bij genaamd Squid Game: The Challenge. Kort gezegd betekent dit dat Netflix de gruwelijke formule uit het bekende scenario gaat toepassen op echte mensen. En dat is best wel heftig. De show moet nog uitgebracht worden maar is nu al enorm in opspraak. En al deze aandacht is natuurlijk smullen voor de streamingsdienst.

Waar is het hem nu precies om te doen in Squid Game: The Challenge? In deze reality-show strijden 456 deelnemers om de hoofdprijs van €4 miljoen. En iedereen zit hierbij in hetzelfde schuitje. In de eerste teaser spelen de deelnemers, gekleed in groene trainingspakken, het beruchte spel Red Light, Green Light. Dit is een soort Annemaria koekoek. Het zal vast niet zo een vaart lopen dat deelnemers daadwerkelijk worden neergeschoten als zij betrapt worden. Al laat de teaser dit nog in het midden…

Kritiek

Er was veel te doen over de teaser. Een deelnemer uit Squid Game: The Challenge deed een boekje open tegenover The Sun:

Zelfs als onderkoeling toesloeg, waren de deelnemers bereid om zo lang mogelijk te blijven omdat er veel geld op het spel stond. Te veel mensen waren vastbesloten om niet te bewegen en bleven dus veel te lang staan. Het leek wel een oorlogsgebied. Mensen werden naar buiten gedragen door medici, maar we konden niets zeggen. Als je praat, lig je eruit.

Verder noemden deelnemers de opnames een ”gemanipuleerde en traumatische puinhoop.” En als dit nog niet genoeg was, er worden juridische stappen overwogen.

Ook op Twitter was de boodschap van een aantal gebruikers duidelijk:

Weet je hoe beklemmend het is om te zien hoe Netflix van een show die een kritiek op het kapitalisme was een realityshow maakt.

Good job met het negeren van de hele boodschap van Squid Game

Desondanks gaat Squid Game: The Challenge er gewoon komen. Ergens in november is de reality-serie op Netflix te zien. En in 2024 komt het tweede seizoen uit van de reguliere Squid Game.

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Neem dan zeker eens een kijkje in onze categorie ‘Extra’.

Kan je niet genoeg krijgen van scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Meld je aan, praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons groeien richting de 600 leden.