Triest nieuws uit de filmwereld. Regisseur William Friedkin is maandag 7 augustus op 87 jarige leeftijd overleden. De beste man heeft flink wat grote titels op zijn naam staan. Friedkin stond erom bekend om het genre horror een nieuwe en eigen interpretatie te geven. Zo heeft hij The Exorcist uit 1973 geregisseerd. De film die volgens velen als ‘engste horrorfilm ooit’ is bestempeld.

De vrouw van Friedkin maakte het overlijden van de filmmaker bekend aan The Hollywood Reporter. Voor The Exorcist kreeg hij de nominatie voor een Oscar. En hoewel kijkers van de film ontzettend onder de indruk waren en de film als ‘beste en/of engste horrorfilm aller tijden’ zagen, was Friedkin hier altijd verbaasd over. Hij zag het project vooral als een film over het mysterieuze van religie. ‘Telkens als ik hoor dat mensen het stempel ‘horror’ op deze film plakken, voel ik een enorme afstand tot mijn eigen werk’, aldus Friedkin.

The Exorcist gaat over een tienermeisje die bezeten wordt door een mysterieuze entiteit. Haar moeder zoekt de hulp van twee priesters om haar dochter te redden. De wereldwijde omzet van deze film bedraagt ruim $440 miljoen.

Kan je niet genoeg krijgen van scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server.