Alton Towers staat op het punt zijn spookhuis attractie nieuw leven in te blazen. Dit is bevestigd door Mark ‘Fish’ Fisher, de onlangs gepensioneerde chief development officer van Merlin Entertainments. De attractie uit 1992 is sinds september 2022 gesloten. Bij de heropening zal er naar verwachting een geheel nieuw verhaal te zien zijn.

Fisher vertelde dat het creatieve team van Merlin, Alton Towers in december 2022 had bezocht om te werken aan nieuwe plannen voor de darkride.

“We hebben de attractie gesloten zodat we hem in de toekomst opnieuw kunnen beleven. Het zal meer op het originele Haunted House lijken, met een compleet nieuw verhaal. Sommige van de oude Victoriaanse technieken – het gebruik van spiegels bijvoorbeeld – zijn nog steeds zo goed”, aldus Fisher.

Het grootste themapark van het Verenigd Koninkrijk heeft bezoek gehad van het Merlin Magic Making-team. Fisher zegt enthousiast te zijn over wat het team heeft gepland en sluit af; ”Veel mensen herinneren zich het oude spookhuis met veel plezier en we denken dat dit enorm gaat worden”.

Op de website van Alton Towers staat dat de attractie gesloten is vanwege onnatuurlijke vertoningen. Het park laat de lezer ook weten om de website in de gaten te houden voor opwindende details die binnenkort volgen.

Vorig jaar diende Alton Towers een bouwaanvraag in voor een binnenattractie van £ 12,5 miljoen. Dat project heet momenteel ‘Project Horizon’. Of dit met elkaar te maken heeft is niet helemaal zeker.

Kan je niet genoeg krijgen van horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server.